Laatste nieuws en nieuwsbrief

NLDoet

Vrijdag 9 maart werd NLDoet georganiseerd door en voor het hospice. De terrassen en parkeerplaatsen werden grondig schoongemaakt door een enthousiaste groep vrijwilligers. Er werd begonnen met koffie en wat lekkers. Een beetje maagvulling was ook wel wenselijk want er moest flink geboend worden op de ‘groene’ tegels. Tussen de middag werd iedereen voorzien van soep en heerlijke broodjes. Het was opvallend rustig….. tijd om even bij te komen. Na de pauze werd het werk weer opgepakt. Auto’s moesten worden verplaatst en op de terrassen werden bloempotten neergezet met ‘nieuwe’ planten in frisse voorjaarskleuren. Echt leuk om te zien hoe iedereen zijn/haar best deed er iets moois van te maken! Het resultaat is geweldig. De terrassen en parkeerplaatsen zien er weer fris en verzorgd uit. Dit dankzij de inzet van de vrijwilligers die hebben meegewerkt aan NLDoet.

Er was ook aandacht voor het maken van foto’s voor het Oranjefonds en de Facebookpagina van het hospice. Iedereen bedankt voor de succesvolle en gezellige dag!

foto van Hospice het Alteveer, Assen.

Bridgedrive 2018

7e Benefietdrive voor het Hospice, door Wim Bosch

Zaterdag 3 maart werd de 7e benefietdrive voor Hospice het Alteveer gehouden. Hoewel de winterse kou en de griepepidemie trachtten roet in het eten te gooien, is dit slechts ten dele gelukt, want we konden met 90 paren van start gaan. Jammer was het dat niet altijd tijdig een afbericht was verstuurd, waardoor het reservepaar onzeker was over hun deelname. Uiteindelijk konden ze naar huis met een fles wijn en kon het toernooi rond kwart voor elf beginnen.

Voor de middagpauze werden 4 ronden afgewerkt en de strijd zorgde er al snel voor dat de kou werd verdreven, althans binnen, hoewel enkele deelnemers hun jas aantrokken, omdat het op sommige plaatsen toch afkoelde.

Rond 13 uur werd de lunch genuttigd en ondanks de oproep zich te houden aan de vaste hoeveelheid, bleek er onvoldoende brood te zijn, dat later gelukkig werd aangevuld.
Vervolgens werden ’s-middags 2 sessies van 2 ronden gespeeld en het was opmerkelijk dat er toch nog vele veranderingen plaatsvonden. Concentratieverlies??

Winnaars werden Albert Papôt en Ina Reitzema uit Groningen. Beste paar van Bridge35 uit Assen was Nils Honhoff en Gert Rietveld.

Ik wil nog benadrukken dat Bridge35 de drive tot in de puntjes had verzorgd. Hospice het Alteveer is hen hiervoor erkentelijk en ziet met vertrouwen de 8e drive op 2 maart 2019 tegemoet. De netto-opbrengst zal rond de € 2.000,= liggen

Wim Bosch

http://www.assen35.nl/diversen/fotosfilmpjes/hospicedrive-2018/

 

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van het hospice verschijnt vier maal per jaar. Vrijwilligers, bestuursleden, gasten en hun familie vertellen over de dagelijkse gang van zaken in en om het hospice. De nieuwsbrief wordt verspreid onder de vrijwilligers, de ‘vrienden van het hospice’ en de huisartsenpraktijken en gemeentebesturen in Noord- en Midden-Drenthe.